• امروز : سه شنبه, ۵ خرداد , ۱۴۰۵
  • برابر با : Tuesday - 26 May - 2026
کل اخبار 1246اخبار امروز: 1
2
فعال اجتماعی و رسانه‌ای رودان تشریح کرد:

روایت اعتراضی که آشوب شد

  • کد خبر : 9616
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۹:۵۳
روایت اعتراضی که آشوب شد
فعال اجتماعی و رسانه‌ای هرمزگان گفت: اعتراضات دی ماه ۱۴۰۴ را به وضوح می توان نقطه شروع آشوب و سپس شکل گیری یک جنگ شهری دانست که بسته های رسانه ایی دشمن نیز بعد از آن برای رنگ واقعیت دادن بسیار فعال بود.

حامد آزادی فعال اجتماعی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رودان‌نیوز اظهار کرد: اعتراضـات دی‌مـاه ۱۴۰۴ را می تـوان تازه تریـن حلقـه از زنجیـرهای دانسـت کــه از میانــه دهــه ۱۳۹۰ به تدریــج در فضــای سیاســی و اجتماعی ایــران شــکل گرفتــه اســت و ایــن اعتراضــات، از حیــث مطالبــات اقتصــادی و معیشـتی، همپوشـانی معناداری با اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ و آبـان ۱۳۹۸ دارد؛ هــر ســه مــوج را می تــوان در بســتر فشــارهای فزاینــده اقتصــادی، بی ثباتــی بــازار، کاهــش قــدرت خریــد و فقــدان چشــم انــداز مطلــوب نسبــت بــه آینــده مــورد تحلیــل و بررســی قــرار داد.

وی افزود: در ایـن راسـتا دشـمن در جنـگ ترکیبـی خـود، بـا محوریـت قـرار دادن هجمه هـای اقتصـادی تالش می کنـد تـا معیشـت مـردم را مـورد هـدف قــرار داده بــه گونــهای کــه مــردم در تهیــه و تأمیــن نیازهــای روزمــره و مایحتـاج خـود دچـار مشـکل شـده و نارضایتـی در آنهـا افزایـش یابـد. از سـوی دیگـر در سـطح سیاسـی نیز در تلاش اسـت ضمن حفـظ و تقویت فشــارهای اقتصــادی و فضــای غیرعــادی و تحریمــی، روابــط سیاســی کشــور در فضــای بیــن المللــی را بــه حداقــل ممکــن تقلیــل نمایــد.

فعال اجتماعی رودان گفت: علت یابـی  در رابطـه بـا تحلیـل اعتراضـات گذشـته و حـال اشتباهـی بـزرگ اسـت و تفکیـک اعتراضـات سـالیان اخیـر براسـاس علـت واحـد بـه گونـهای کــه حــوادث ســالهای ،۹۶ ۹۸ و ۱۴۰۴ را صرفــا اعتراضــات اقتصــادی و معیشـتی قلمداد کنیم و حوادث ۱۴۰۱ را نیز منحصر در مقوله فرهنگی یـا هویتـی بنامیـم؛ پاسـخگوی پیچیدگی هـای حاکـم بر فضای سیاسـی و اجتماعــی کشــور نخواهــد بــود و واقعیــت اجتماعــی پیچیده تــر  اســت.

برجستگی های اغتشاشات اخیر 
آزادی بیان کرد: اگرچـه نکات اشـتراک قـوی و برجسـته‌ای در بیـن جنبـش هـای اعتراضـی سـالیان اخیـر در کشـور وجـود دارد و  به آنها پرداخته شـد؛ امـا در عیـن حـال تفاوت‌هـا و برجسـتگی‌های مهمـی نیـز آنهـا را نسبـت بـه یکدیگـر متمایز می‌سـازد و آنچـه اعتراضـات دی مـاه ۱۴۰۴ را از حوادث پیشیـن متمایـز می کند، از یک سـو ناظر به تقویت و گسـتردگی اثرگذاری متغیرهــا و بازیگــران خارجــی به عنــوان کاتالیــزور تحــوالت اســت و از سـوی دیگـر ناظر بـه افزایش سـطح و میـزان خشـونت اجتماعـی در بین معترضیـن و اغتشاش گران اسـت کـه مطابـق شـواهد و قرائـن موجـود حاکـی از دخالـت مسـتقیم عناصـر تروریسـتی وابسـته اسـت.

در ایــن میان رابطـه اظهـارات و اقدامـات بـی سـابقه دونالـد ترامـپ و دیگـر مقامـات 
وی مطرح کرد: آمریکایـی ماننـد لفاظی‌هـای لیندسـی گراهـام سـناتور، مایـک پمپئـو وزیـر خارجـه اسـبق،… حامـل پیامدهـای روانـی و سیاسـی عمیقـی بودنـد و در جهـت افزایـش سـطح خشـونت ها و انگیزه هـای اعتراضـی، تقلیـل سـقف تـابآوری اجتماعی و ظرفیت پاسـخ گویی همزمـان دولت به مـسائل مختـلف اثرگذار بود.

اهداف راهبردی دشمن در اغتشاشات 
فعال اجتماعی هرمزگان بیان کرد: این راسـتا تضعیف و شکننده سـازی اتحاد و انسـجام ملــی از طریــق تعمیــق شکاف دولــت و ملــت و بی تفاوت ســازی ملــت نسبـت بـه توطئه هـای بـیگانگان از طریـق افزایـش فشـارهای اقتصـادی بـه نقطـه کانونـی اقدامـات راهبـردی دشـمنان بـرای دستیابـی بـه منافع خـود در ایـران تبدیـل شـد. در ایـن زمینـه، اغتشاشـات دی مـاه ۱۴۰۴ یـک نقطــه عطــف محســوب می شــود؛ زیــرا در ایــن فتنــه دشــمن در ادامــه محاســبات غلــط خــود در ادوار گذشــته، جمهــوری اسلامی را فاقــد سـرمایه اجتماعـی موثـر و حمایـت دانسـته کـه امکان تغییـر فضـای سیاسـی ایـران بـا تشـدید تنش هـای داخلـی و تهدیـدات بیرونـی را فراهـم سـاخته اسـت.

آزادی تصریح کرد: آنچـه اعتـراض را بـه آشـوب تبدیــل می کنــد، ورود بازیگــران ســازمان یافته، شــبکه های هدایت گــر، آموزش هــای میدانــی و پشتیبانــی رســانهای خارجــی اســت. بنابرایــن آشـوب های اخیـر ترکیبی از مسـائل اقتصـادی به عنوان بسـتر نارضایتی؛ انگیـزه هـای امنیتـی بـه عنـوان میـدان بهره بـرداری دشـمن و در نهایـت پیوسـت هـای رسـانه ای بـه عنـوان ابـزار تشـدید و جهت دهـی اسـت در ایـن رابطـه هرگونـه اقـدام متقابـل نیازمنـد برخـورداری از درکـی عمیـق از سـه گانـه مذکـور اسـت و مسـلما، غفلـت از هـر یـک، خطایـی راهبـردی اسـت.

وی بیان کرد: اغتشاشــات خســارت بار اخیــر را میتــوان برآمــده از تحریم هــا و فشـارهای اقتصـادی از بیـرون و برخـی سـوء مدیریت هـا، بی عملی هـا و کـج کارکردی هـای مسـئولین در داخـل همـراه بـا موج سـواری حسـاب شـده دشـمن بیرونـی و ضـد انـقالب معانـد بـر اعتراضـات و مطالبـات اقتصــادی و نارضایتیهــای معیشــتی دانســت.

وقتی ترامپ دست به تهدید می شود 
فعال اجتماعی هرمزگان تصریح کرد: وقتــی رونــد توســعه اغتشاشــات در حــد انتظــار طراحــان نبــود و مدافعـان امنیـت شـرایط مهـار و پایـان آن را فراهـم سـاختند، ترامـپ بـه تهدیـد ایـران روی آورده و اعلام داشـت اگـر ایـران بـا اغتشاشـات مقابلـه کنـد، آمـریکا در حمایـت از آنچـه معترضـان می نامیـد، اقـدام بـه حمله نظامـی خواهـد کـرد. ایـن موضـع ترامـپ کـه سـابقه هـمکاری بـا رژیـم صهیونیســتی در جنــگ ۱۲ روزه تحمیلــی علیــه ایــران و بــه کارگیــری سیاســت های فشــار حداکثــری و تحریمهــای اقتصــادی را در پرونــده ضـد ایرانـی خـود دارد، باعـث جدایـی صـف معترضـان از اغتشاشـگران و افشــای ماهیــت وابســته و خائــن آشــوب طلبــان را آشکار کــرده و راه برخــورد قاطــع بــا اغتشاشــگران را فراهــم ســاخت.

اهداف استراتژیک دشمن از آشوب‌ها 
آزادی بیان کرد: اهداف استراتژیک دشمن  از از دامن زدن به اغتشاشات که آنرا مبدل به آشوب و جنگ شهری مسلحانه کرد را می توان تضعیف اقتدار ملی و ایجاد بی ثباتی ، ایجاد کیست میان مردم، زمینه سازی برای فشار های بین المللی ، منحرف کردن توجه از شکست های منطقه ای دشمن برشمرد.

اهداف استراتژیک دشمن از اغتشاشات 
وی خاطرنشان کرد: اهــداف اســتراتژیک دشــمن از دامــن زدن بــه اغتشاشــات داخلــی را می توان تضعیف اقتدار ملی و ایجاد بی ثباتی، ایجاد گسست میان مردم- ، زمینه سازی برای فشارهای بینالمللی، منحرف کردن توجه از شکستهای منطقهای دشمن برشمرد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://roodannews.ir/?p=9616

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.