تغذیه در ماه رمضان
کارشناس و مشاور تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودان ماه رمضان را فرصتی برای پاکسازی جسم و روح برشمرد.

ساجده سالاری کارشناس و مشاور تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودان طی یادداشتی اختصاصی برای پایگاه خبری تحلیلی«رودان نیوز» ماه رمضان را فرصتی برای پاکسازی جسم و روح برشمرد و نوشت: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، رعایت دستورالعلهای تغذیه برای روزهداری ضروری است، یکی از این موارد خوردن سحری است.
سحری مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان است و حذف آن باعث افت قند خون، خستگی و ضعف در طول روز میشود و اگر جزو آنهایی هستید که در این وعده اشتهای کمی دارند، بهتر است حجم مختصری از غذاهای پرکالری و البته مغذی را برای این وعده انتخاب کنید، مانند حلیمی که با کمی کره و دارچین طعمدار شده است.
خوردن سالاد در این وعده، بخشی از آب مورد نیاز بدنتان را تامین خواهد کرد و البته بهتر است که چاشنی آن آبلیموی تازه یا سرکه بالزامیک و روغن زیتون باشد.
وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی میخوردید؛ یعنی انواع غذاهای برنجی را میتوانید در این وعده بگنجانید و مصرف نوشابههای گازدار و غذاهای شور و پرادویهای مانند انواع فست فودها را در این وعده به کلی فراموش کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
خوردن مخلوط میوههای فصل با لبنیاتی مانند شیر و ماست یکی از گزینههای مناسب برای شروع این وعده است تا اشتهایتان برای خوردن سحری بیشتر شود و از مصرف سیر، پیاز و حتی سبزی خوردن در این وعده بپرهیزید تا بوی دهانتان برای اطرافیان آزاردهنده نباشد.
در سحری از غذاهای دیر هضم مانند غلات کامل، حبوبات، میوهها و سبزیجات استفاده و مصرف آب کافی به جلوگیری از کمآبی بدن کمک میکند.
توصیه میشود؛ افطار را با دقت انتخاب کنید و حدالامکان افطار را با خرما و آب گرم شروع کنید تا قند خون به تدریج افزایش یابد و از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب خودداری شود و در این وعده سوپ، آش، فرنی و حلیم، میوهها و سبزیجات تازه گزینههای مناسبی برای افطار هستند.
در بین افطار و سحر به حداقل هشت لیوان آب بنوشید چرا که کمآبی بدن یکی از مشکلات شایع در ماه رمضان است و از مصرف نوشیدنیهای شیرین و گازدار خودداری و از میوههای آبدار مانند هندوانه و خیار به تامین آب بدن کمک میکنند، استفاده کنید.
از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده خودداری کنید چرا که این غذاها باعث سوء هاضمه، سوزش معده و افزایش وزن میشوند و سعی شود؛ غذاهای کبابی، بخارپز و آبپز را جایگزین غذاهای سرخ شده کنید.
در ماه مبارک رمضان در وعدههای افطاری و سحری مصرف قند و شکر را محدود کنید چرا که مصرف بیش از حد قند و شکر باعث افزایش وزن، افت قند خون و خستگی میشود و به جای شیرینیهای پر شکر، از میوههای تازه و خشکبار استفاده کنید.
استراحت مهمترین مورد است و به اندازه کافی استراحت کنید به دلیل اینکه کمبود خواب باعث خستگی و ضعف در طول روز میشود و سعی کنید شبها به اندازه کافی بخوابید.
فعالیت بدنی سبک داشته باشید؛ پیادهروی سبک بعد از افطار به هضم غذا و بهبود خواب کمک میکند و از انجام فعالیتهای بدنی سنگین در طول روز خودداری کنید.
به توصیههای پزشک خود توجه کنید؛ اگر بیماری خاصی دارید، قبل از شروع روزه با پزشک خود مشورت کنید، پزشک شما میتواند توصیههای تغذیهای مناسب با شرایط شما ارائه دهد.
انتهای یادداشت/